Статья

Акцизні накладні з 1 липня 2019 року

Понедельник, 15 февраля 2021
Просмотров: 2342

Зміни в порядку оформлення акцизних накладних

Відповідно до змін, що внесені Законом України від 23.11.2018 р. № 2628 "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів" (далі – Закон № 2628), до операцій зі спиртом етиловим із 01.07.2019 застосовується додатковий податковий контроль.

Как правильно оформить операции по страхованию деятельности. Наше предприятие осуществляет ломбардную деятельность, т. е. выдает кредиты под залог имущества граждан. До сего момента залоговое имущество не страховалось. В связи с нестабильной ситуацией в регионе, хотим осуществить страхование залогового имущества. При этом, чтобы клиенты не несли дополнительных расходов, планируем осуществлять страхование за счет собственных средств. Как правильно оформить данную операцию? Каков возможен размер страховки (в денежном или % эквиваленте), от чего он зависит? На что обратить внимание? Какие проводки в данном случае уместно задействовать? Будут ли расходы на страхование уменьшать прибыль предприятия?

Які наслідки виникають у бухгалтерському та податковому обліку в разі здійснення операцій із купівлі товару комітентом-нерезидентом через комісіонера-резидента України в резидента?

Предприятие заключило договор комиссии на продажу товара за рубеж. Комитент и комиссионер – резиденты, покупатель товара – нерезидент. Как отразить в бухгалтерском и налоговом учете операции по договору комиссии для комитента и комиссионера (в т. ч. по продаже на экспорт товара комиссионером)? Как комиссионеру правильно оформить ГТД, чтобы комитент имел право на применение нулевой ставки НДС?

В связи с внесением обособленных подразделений ломбардов в Госреестр, как теперь уплачивать налоги и подавать отчетность за такие подразделения? Каким документом урегулировать полномочия отделений в сфере уплаты налогов и представления отчетности?

Чи є законодавчі перешкоди для громадянина України щодо придбання за кордоном рухомого та нерухомого майна? Які можливі наслідки щодо декларування та оподаткування такого майна для громадянина, який:
– постійно проживає в Україні;
– проживає в Німеччині та одружений з громадянином цієї країни?

Чи є законодавчі перешкоди для громадянина України при відвіданні іншої країни покласти на банківський рахунок в іноземному банку певну суму коштів? Які можливі наслідки щодо декларування та оподаткування цих коштів для громадянина, який:
– постійно проживає в Україні;
– проживає в Німеччині та одружений з громадянином цієї країни?

Підприємство уклало ЗЕД-контракт на експорт пшениці, за умовами якого датою поставки є дата, зазначена в залізничній накладній на станції відправлення товару. Датою переходу права власності на товар до покупця є дата оформлення ВМД. Дата поставки – 15.04.2016 р., дата оформлення ВМД – 20.04.2016 р. Якою датою у бухобліку потрібно списати товар з балансу та визнати дохід від продажу пшениці? Крім того, згідно із залізничною накладною відправлено 420 тонн, а у ВМД вказана кількість 422 тонни (саме така кількість отримана експедитором у порту призначення). Як відобразити в обліку ці «зайві» 2 тонни?

Як відображається у спеціальній декларації з ПДВ (0121) податковий кредит, отриманий при закупівлі насіння, добрив, запчастин, ПММ, ветпрепаратів, енергоносіїв та ін. за рослинницьким та тваринницьким напрямами за січень 2016 року, при тому, що продукція рослинництва (після збору врожаю) та зерновідходи частково реалізуються, а частково використовуються як корми для тварин? Відсоток рослинницького напряму за додатком 9 в січні 2016 р. становить 10 %. Як переноситься від'ємне значення (ряд. 24 декларації 0121 за грудень 2015 р.) до декларації за січень 2016 р. та як розподілити його в додатку 10?

Как в 2015 году осуществляется налоговый и бухгалтерский учет договоров управления имуществом? Каким П(С)БУ следует руководствоваться при определении доходов и расходов у управителя и установителя управления? Если установитель управления – ФЛП на общей системе налогообложения, следует ли при выплате ему доходов удерживать НДФЛ и военный сбор?

Податковий облік договорів оренди земельних паїв та земельних ділянок сільськогосподарського призначення

Бухгалтерський облік договорів оренди земельних паїв та земельних ділянок сільськогосподарського призначення

Розмір орендної плати при оренді земельної ділянки та земельної частки (паю)

Порядок оформлення договорів оренди земельних паїв та земельних ділянок сільськогосподарського призначення

Страница 1 из 6